Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Τρεις Υποψήφιοι για τη Δημαρχία στο Δήμο Ζηρού

Το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο διεργασίες για την εκλογή νέου δημάρχου στο Δήμο Ζηρού, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Οι δεκαπέντε δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης θα επιλέξουν τον νέο δήμαρχο, μετά τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Ζυγούρη.

Μέχρι στιγμής, τρεις υποψήφιοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί και τέταρτος. Οι υποψήφιοι είναι οι Δημήτρης Γιολδάσης, Γιώργος Γιολδάσης και Βαγγέλης Κωνσταντής.

Ο Δημήτρης Γιολδάσης, νυν πρόεδρος του Δ.Σ και πρώην δήμαρχος, δεν κατάφερε να κερδίσει τρίτη θητεία απέναντι στον Νίκο Καλαντζή. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Γιώργος Γιολδάσης και Βαγγέλης Κωνσταντής, εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι πριν από ένα χρόνο, εκπροσωπώντας την τάση της ανανέωσης, όπως εκφράστηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους δεκαπέντε δημοτικούς συμβούλους, με τους δημότες να παρακολουθούν με ενδιαφέρον αν η επιλογή θα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση. Οι δύο κύριες τάσεις που θα αναμετρηθούν είναι η συντηρητική και η ανανεωτική.

Όποιος κι αν εκλεγεί νέος δήμαρχος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της θητείας του, καλύπτοντας τον χαμένο χρόνο και αντιμετωπίζοντας τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου Ζηρού.

Exit mobile version