Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Τουριστική επένδυση σε αναμονή – Κλιμάτι Λούτσας

Μια ενδιαφέρουσα επιστολή – δελτίο τύπου εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ενωτική Πορεία, κος Νάστας σχετικά με την Τουριστική επένδυση των πρώην κατασκηνώσεων ΤΥΠΕΤ Λούτσας.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα ιστορικά αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Πάργας από τη δεκαετία του 1990.

Στην επικαιρότητα βρίσκεται αυτές τις ημέρες,  η ολοκλήρωση της πλειοδοτικής δημοπρασίας,  που διεξήχθη στις 6/9/2021 για  την εκμίσθωση    δημοτικής  έκτασης  40.000 τ.μ στην θέση  “ΚΛΙΜΑΤΙ” της T.K.  Λούτσας του Δήμου Πάργας (πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ).

Για να φθάσουμε όμως στην ολοκλήρωση της δημοπρασίας και την έγκριση των πρακτικών από την Οικονομική Επιτροπή, προηγήθηκαν αρκετές αποφάσεις θεσμικών οργάνων.

Καταρχήν το έτος 1997, κάποιοι στην πρώην Κοινότητα Λούτσας  είχαν αποφασίσει την αρχική εκμίσθωση του παραπάνω δημοτικού ακινήτου έκτασης 40.000 τ.μ στο ΤΥΠΕΤ  για είκοσι (20) έτη ήτοι έως 27-07-2017.

Αυτοί ήταν, το Κοινοτικό Συμβούλιο της τότε Κοινότητας Λούτσας, με Πρόεδρο,  τον Αντώνη Νάστα, περιόδου 1995-1998.

Αυτοί οι εκλεγμένοι άρχοντες λοιπόν,  έβλεπαν αρκετά μπροστά  και ότι με την αξιοποίηση τμήματος δημοτικού ακινήτου στην θέση (ΚΛΙΜΑΤΙ) περιβαλλόμενο από το πανέμορφο πευκοδάσος της Λούτσας,  θα ανεβάσουν τουριστικά την περιοχή.

Έτσι δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν οι κατασκηνώσεις Λούτσας επί μία 20ετία.

Φθάσαμε όμως στο έτος 2017 και στην λήξη της 20ετούς μίσθωσης.

Όφειλε λοιπόν το ΤΥΠΕΤ να τιμήσει την σύμβαση μίσθωσης και να αποδώσει το μίσθιο στον ιδιοκτήτη Δήμο Πάργας.

Δεν το έπραξε.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 27-11-2017 με θέμα :

Εξωστική διαδικασία κατά ΤΥΠΕΤ στην Τ.Κ Λούτσας.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση η Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Αντώνη Νάστα ψήφισε υπέρ της εξωστικής διαδικασίας.

Η αξιωματική Αντιπολίτευση της οποίας επικεφαλής ήταν ο σημερινός Δήμαρχος Νικόλαος Ζαχαριάς είπε:

Παραθέτω την θέση του, όπως αυτή έχει καταγραφεί

στην αριθ. 181/2017 ΑΔΣ

< Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ζαχαριάς Νικόλαος δήλωσε: Προτείνω να γίνει η διαπραγμάτευση για το πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός σήμερα ενώπιον όλων των συμβούλων. Θεωρούμε ότι ως κατασκήνωση προσφέρει τα μέγιστα και ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες και των παιδιών των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και των κατοίκων της Τ.Κ.Λούτσας και γι΄αυτό προτείνουμε να παραμείνει ο χώρος αυτός ως κατασκήνωση και αν πρέπει να προβούμε σε έξωση να προχωρήσουμε σε δημοπρασία για να νοικιαστεί ξανά ως χώρος κατασκήνωσης. >.

 

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γάκης Σωτήριος δήλωσε : Έληξε η σύμβαση όντως Έχουμε δύο διαφορετικές απόψεις του Τ.Υ.Π.Ε.Τ και του Δήμου. Προτείνω το Νομικό Συμβούλιο του Κράτος να γνωμοδοτήσει όσον αφορά στο αν η μίσθωση υπόκειται στις διατάξεις για τις εμπορικές μισθώσεις και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε δημοπρασία ή όχι.

 

Η πρόταση της δημοτικής πλειοψηφίας έλαβε 12 ψήφους

Η πρόταση του κ. Ζαχαριά έλαβε 7 ψήφους

Η πρόταση του κ.Γάκη έλαβε 1 ψήφο

 

Στις 05/04/2018 λάβαμε την υπ΄αριθμ. 4/5.4.2018 αίτηση του ΤΥΠΕΤ με θέμα: Χρήση των παιδικών κατασκηνώσεων στην Λούτσα Πρέβεζας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Απριλίου 2018 , συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση με θέμα : Εξέταση αιτήματος ΤΥΠΕΤ για συμβιβασμό στη μεταξύ μας δικαστική διαμάχη περί εξώσεως.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση και την ενημέρωση του σώματος από την Νομική υπηρεσία σχετικά με το θέμα εγκρίνει κατά πλειοψηφία την συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς του Δήμου με το Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία ΤΥΠΕΤ, που εδρεύει την Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα, σχετικά με την μεταξύ μας δικαστική διένεξη.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (και σημερινός Δήμαρχος) κ. Ζαχαριάς Νικόλαος δήλωσε: Καταρχάς θεωρούμε ότι ο χώρος

πρέπει να παραμείνει ως κατασκήνωση.

Η δική μας θέση για τη χρήση του χώρου είναι να παραμείνει ως κατασκήνωση, που είναι μία ήπια μορφή ανάπτυξης ενός υπέροχου περιβάλλοντος.

(ακριβή αποσπάσματα από τα πρακτικά του ΔΣ.

Αριθ. 65/2018 απόφαση ΔΣ)

Στο ίδιο πνεύμα και η υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Έτσι με λίγα λόγια, φθάσαμε σήμερα στην ολοκλήρωση της δημοπρασίας, και την έγκριση των πρακτικών, όπου πλειοψήφισε

ο επενδυτικός όμιλος Black Delta Entertainment Services SA

με ετήσιο μίσθωμα 330.000 χιλιάδες ευρώ.

Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος επενδυτικός όμιλος,  ακολουθώντας αυστηρά τις απαραίτητες μελέτες, θα προβεί σε επενδύσεις, οι οποίες θα απογειώσουν το τουριστικό προϊόν,  ολόκληρης της περιοχής.

Δεν πρέπει να αγνοούμε βέβαια και το μίσθωμα,  το οποίο για κάθε δημοτική περίοδο (5/ετή),  θα ανέρχεται στο ποσόν του 1.650.000 ευρώ, συν τις όποιες αυξήσεις, αποτελώντας ένα σοβαρό έσοδο,  για τα επόμενα σαράντα χρόνια.

Ένα ποσόν που θα πρέπει να διατεθεί κατά την άποψή μου αποκλειστικά σε έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Από τα παραπάνω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι

η δημοτική παράταξη του Αντώνη Νάστα πήρε τις κρίσιμες αποφάσεις για να έχουμε σήμερα την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και της έγκρισης των πρακτικών για την ανάδειξη του αυριανού επενδυτή.

Από την άλλη μεριά,

σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση (Ζαχαριάς και Γάκης) ζητούσαν να παραμείνουν οι κατασκηνώσεις και να λειτουργούν έτσι, εφόρου ζωής.

Αυτά για την αλήθεια,

όπως αυτή βγαίνει από τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων του Δήμου.

ΝΑΣΤΑΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Δημοτική Ενωτική Πορεία

Exit mobile version