Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Τους 41 βαθμούς κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος σε Πρέβεζα και Πάργα την Τετάρτη

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού κοινοποίησε και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρεια Ηπείρου εφιστώντας την προσοχή των πολιτών και την αποφυγή της καταπόνησής τους από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.
Σε ότι αφορά την Πρέβεζα το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μιλά για “ιστορικά υψηλές θερμοκρασίες” την Τετάρτη όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 και την Πέμπτη με την πρόβλεψη να μιλά για 37 βαθμούς κελσίου.
Το φαινόμενο θα συνοδευτεί και με την έλευση αφρικάνικης σκόνης ωστόσο στην περιοχή μας από την Παρασκευή τα πράγματα θα είναι καλύτερα .
Επισημαίνεται πως το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.
Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως την πυροσβεστική αφού ο κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε όλη την χώρα με την Πρέβεζα να βρίσκεται στην πορτοκαλί (υψηλή) ζώνη του χάρτη.
Exit mobile version