Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Τι λέει η γυναίκα – «αράχνη» για την εξαφάνιση του Θοδωρή Καλφακάκου – Η προσπάθειά της να θολώσει τα νερά και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

kalfakakos taft 1 1024x576

Την γυναίκα αυτή «καίνε» και άλλα πρόσωπα – «κλειδιά» στην περίεργη αυτή εξαφάνιση.

Ήταν Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, όταν ο Θοδωρής Καλφακάκος 46 χρόνων, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια. Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν μία οικογενειακή του φίλη στην οποία εκμυστηρεύτηκε την προδοσία από τη γυναίκα που αγαπούσε, αλλά και την κακοποίηση από φίλο του, που τον έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο.

Η γυναίκα που είχε σχέση με τον αγνοούμενο και εργαζόταν μαζί του σε εργοστάσιο συσκευασίας τροφίμων, προσπάθησε να αποφύγει τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Αρχικά απάντησε στην κλήση αλλά με την πρόφαση πως δεν καταλάβαινε ελληνικά, αν και τα μιλούσε, ζήτησε η επικοινωνία να συνεχιστεί μέσω μηνυμάτων.

«Εγώ δε μιλάω ελληνικά τόσο καλά. Παρακαλώ, εγώ μπορώ να γράψω. Διαβάζω, να μου γράψετε…»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν η ίδια ήταν ενήμερη για την εξαφάνιση του Θοδωρή, απάντησε:

«Ε δεν ξέρω. Δεν ξέρω, συγγνώμη» και έκλεισε απότομα το τηλέφωνο.

Η επικοινωνία συνεχίστηκε μέσω μηνυμάτων:

Δημοσιογράφος: Σε ρωτούσα πριν αν γνωρίζεις ότι χάθηκε ο Θοδωρής…

Φίλη: Δε θυμάμαι…

(Στέλνουμε τη φωτογραφία του αγνοούμενου)

Τον ξέρεις;

Ναι.

Είχατε σχέση;

Όχι.

Ο ίδιος έλεγε ότι ήσασταν μαζί και πολύ ερωτευμένοι… ότι ήσουν η γυναίκα της ζωής του…

Δουλεύατε μαζί στο Κορωπί;

Ναι, εσείς από που το ξέρετε;

Εμείς τον αναζητούμε. Ψάχνουμε να μάθουμε τι του έχει συμβεί.

Γιατί, τι έγινε;

Εξαφανίστηκε, κανείς δε γνωρίζει που βρίσκεται…

Λυπάμαι…

Θα μπορούσες να μας βοηθήσεις;

Δεν ξέρω, πως;

Ο Θοδωρής χάθηκε πριν πέντε μήνες. Πότε τον είδες για τελευταία φορά;

Ίσως πριν από δύο χρόνια…

Ο ίδιος έλεγε λίγους μήνες πριν χαθεί, πως ήσασταν μαζί…

Δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Συγγνώμη.

Ο Θοδωρής είπε σε φίλη του πως κάποιος δικός σου τον χτύπησε άσχημα μόλις έμαθε για την σχέση σας. Ποιος είναι αυτός; Μπορούμε να του μιλήσουμε;

Ξέρω ‘γω… Δεν ξέρω κανέναν εδώ. Έφυγα από εκεί που δουλεύαμε μαζί και δεν έχω νέα από κανέναν και πουθενά.

Γιατί δε μας λες τι συνέβη, φοβάσαι κάτι;

Ρωτήστε στην αστυνομία. Ξέρω μόνο ότι ήταν φίλος με μία Ελληνίδα κυρία. Τίποτα άλλο. Ρωτήστε το αφεντικό του, τον φίλο του, τον συνάδελφό του, την οικογένεια του και τη νέα του σύντροφο. ΟΚ;

«Σας λέει ψέματα αυτή η γυναίκα…»

Το «Τούνελ» συνεχίζοντας τη βαθιά έρευνα για τον αγνοούμενο Θοδωρή Καλφακάκο, εντόπισε μία άλλη στενή φίλη του, με την οποία διατηρούσαν επαφή για πολλά χρόνια. Η γυναίκα αυτή τον φιλοξένησε σπίτι της μία ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη του.

«Από τότε που έφυγε από το σπίτι μου για τελευταία φορά στις 5 Δεκέμβρη δεν είχα ξανά επαφή μαζί του. Με πήρε τηλέφωνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μου είπε ότι δεν θα ξανά έρθει και δε θα με ξαναενοχλήσει. Τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα και εργασίες στο σπίτι. Τον πρόσεχα και τον φρόντιζα και του έδινα και χρήματα όταν μου έκανε δουλειές, δεν τον εκμεταλλευόμουν. Τον θεωρούσα ένα δικό μου άνθρωπο. Είχε τις ιδιαιτερότητες του, αλλά ήταν καλό παιδί και φιλότιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το περιστατικό ξυλοδαρμού που είχε προηγηθεί λίγες ημέρες από την εξαφάνιση, είπε:

«Τον είχα δει χτυπημένο, αλλά δε μου ανέφερε κάτι για ξυλοδαρμό. Μου είπε ότι έπεσε. Ότι ήταν στο Σχιστό επάνω. Είχα πάει και στο νοσοκομείο και τον είχα δει. Του πήγα ρούχα και ό,τι χρειαζόταν. Είχε βέβαια και ένα χτύπημα στο πόδι και ένα στο χέρι. Ήταν σε άθλια κατάσταση τότε.»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τη γυναίκα με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση ο αγνοούμενος, η μάρτυρας ανέφερε πως τον προέτρεπε να αποκοπεί από αυτήν, γιατί τον εκμεταλλευόταν.

«Δε γνωρίζω πολλά. Πάντως, είχανε χωρίσει. Εγώ μόνο σε φωτογραφία την είχα δει. Χώρισαν γύρω στον Σεπτέμβρη, Οκτώβρη.»

«Ο Θοδωρής χάθηκε 6 Δεκεμβρίου και σε επικοινωνία που είχαμε με τη φίλη του, μας ανέφερε πως είχε να τον δει πάνω από δύο χρόνια», είπε ο δημοσιογράφος στη μάρτυρα για να πάρει την εξής απάντηση:

«Λέει ψέματα, αφού δούλευαν εκεί στη δουλειά μαζί. Πως είχε να τον δει δύο χρόνια; Εγώ τον συμβούλευα να την αφήσει, του έλεγα πρόσεχε γιατί αυτή θα σου φάει ό,τι έχεις και δεν έχεις και δεν είναι άνθρωποι αυτοί για να κάνεις μία σχέση μαζί τους για πάντα, αλλά δεν άκουγε μέχρι που έγινε ότι έγινε… Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Σε εμένα πάντως θα έδινε σημεία ζωής. Ούτε ένα τηλέφωνο; Είχα κάτι κλήσεις με απόκρυψη και πίστευα πως μπορεί να είναι εκείνος, γιατί συνήθιζε να με καλεί από απόρρητο, αλλά το διασταύρωσα μετά και αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο Θοδωρής. Επόμενο είναι να ανησυχώ κι εγώ μήπως του έχει συμβεί κάτι…»

Υπεύθυνος εργοστασίου: Δούλευαν μαζί με τη φίλη του μέχρι πριν χαθεί…

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον υπεύθυνο στο εργοστάσιο που εργάζονταν ο Θοδωρής και η φίλη του, μέχρι και λίγο καιρό πριν από την εξαφάνισή του.

«Βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε, όχι μόνο τον βοήθησα αλλά τον αγάπησα κιόλας. Τον συμπαθούσα σαν άνθρωπο. Εγώ δεν είμαι ιδιοκτήτης καμιάς εταιρείας, συνεργάτης είμαι. Προφανώς περνάει ο λόγος μου, αλλά δεν είμαι αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Από την εταιρεία σταμάτησε να εργάζεται κάπου στον Οκτώβριο – Νοέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη γυναίκα που ο Θοδωρής είχε σχέση και ήταν κι εκείνη υπάλληλος του εργοστασίου, είπε:

«Ξέρω ότι είχε κάποιο φλερτ στη δουλειά, αλλά από κει και πέρα δεν ξέρω κάτι περισσότερο. Δεν τη γνωρίζω την κοπέλα, δεν ξέρω καν το όνομα της. Όσο συνυπήρχαν οι δυο τους, δούλευαν όλοι μαζί αρμονικά. Η κοπέλα δούλεψε για κάποιο διάστημα και μετά έφυγε. Σταμάτησε ένα περίπου μήνα πριν από τον Θοδωρή και όχι δύο χρόνια που μου λέτε ότι σας είπε. Το μόνο που ελπίζω και εύχομαι για τον Θοδωρή, είναι να είναι καλά.»

Διαβάστε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ.

Exit mobile version