Ξεκίνησαν από την περιοχή της ΒΙΠΕ οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του έργου “Υδρευση Δήμου Πρέβεζας Φάση Β’”

Ξεκίνησαν από την περιοχή της ΒΙΠΕ οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του έργου “Υδρευση Δήμου Πρέβεζας Φάση Β’” το οποίο θα επιλύσει προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας (Νεοχώρι, Αγ. Τριάδα, Πνευματικός Φάρος κλπ).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την αντικατάσταση υφιστάμενων κεντρικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις ανατολικές περιοχές της Δ.Κ. Πρέβεζας (Νεοχώρι, Αγ. Τριάδα Πνευματικός Φάρος, κλπ.).

Ο υφιστάμενος αγωγός έχει πολύ μικρή διατομή και η αντικατάστασή του κρίνεται αναγκαία ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με επάρκεια. Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου θα είναι 6.798,00 μ. και θα αποτελείται από σωλήνες πολυαιθυλενίου.

Με την υλοποίηση του έργου “Ύδρευση Δήμου Πρέβεζας Φάση Β” θα ωφεληθεί πληθυσμός τουλάχιστον 22.000 μόνιμων κατοίκων, το σύνολο δηλαδή του πληθυσμού της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας και Μύτικα, ενώ θα αναβαθμιστεί σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας μιλώντας στην Δημοτική Ραδιοφωνία, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή το οποίο θα επιλύσει χρόνια προβλήματα υδροδότησης -κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και όχι μόνο- δίνοντας νέες δυνατότητες στην επάρκεια νερού σε μια “ζώνη” όπου δραστηριοποιύνται και αρκετές τουριστικές μονάδες και καταλύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: