Τον οριστικό ανάδοχο του έργου παράκαμψης του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης ανέδειξε η Περιφέρεια Ηπείρου

Τον οριστικό ανάδοχο του έργου της παράκαμψης του Αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης προϋπολογισμού 15.252.000 ευρώ ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο θα κατασκευάσει η τεχνική εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ και όπως αναφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου, με το έργο αυτό επιτυγχάνονται δύο στόχοι: Η ενοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου και η κατασκευή σύγχρονης εισόδου στην πόλη της Πρέβεζας. Παράλληλα καθίσταται πλέον δυνατή η υποβολή φακέλου για την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου στα μνημεία της UNESCO.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και περιλαμβάνει τον κύριο οδικό άξονα που χωροθετείται από τον κόμβο Ακρίβη έως τον κόμβο Μονολιθίου με δύο ισόπεδους κόμβους στη συμβολή της οδού με την Ε.Ο. Πρέβεζας – Ιωαννίνων και στη συμβολή με την Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας καθώς και την κύρια οδική αρτηρία ΒΙΠΕ από το ύψος του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πρέβεζας, με ενδιάμεσους Κυκλικούς Κόμβους 2 & 3 και έως τον Κυκλικό Κόμβο 4 πλησίον του οικισμού Μύτικα.

Επίσης προβλέπεται διαμόρφωση ανισόπεδου κόμβου επί της παραλιακής Εθνικής Οδού με τη διαμόρφωση του Ανισόπεδου Κόμβου Μύτικα επί της Παραλιακής ΕΟ, παράπλευροι δρόμοι, συνδετήριοι οδοί κλπ, κατασκευή όλων των συνοδών έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης και διευθέτησης όμβριων υδάτων, φωτισμού κόμβων και οδών, εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης, σήμανσης και ασφάλισης οδών.

Τέλος στο ίδιο έργο εντάσσονται οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, οπτικών ινών και ΔΕΥΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: