Τις πληγές της από το κύμα κακοκαιρίας μετρά η Ήπειρος.

Τις πληγές της από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που ως κύριο χαρακτηριστικό είχε τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, μετρά η Ήπειρος.

Στην Θεσπρωτία υπερχείλισε ο ποταμός Αχέροντας, προκαλώντας καταστροφές στην περιοχή από την Γλυκή μέχρι την Αμμουδιά, ενώ παράλληλα ζημιές προκλήθηκαν στον Δήμο Ζηρού από την υπερχείλιση του ποταμού Λούρου. Ανάλογο ήταν το σκηνικό στην Δημοτική Ενότητα Φαναρίου Δήμου Πάργας, που περιλαμβάνεται στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την νεροποντή.

Συχνά, εν τω μεταξύ, ήταν τα φαινόμενα κατολισθήσεων και καταπτώσεων βράχων στους δρόμους, με τα συνεργεία των Περιφερειακών Ενοτήτων να δίνουν μάχη για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας.

Από μεγάλη κατάπτωση στα Θεοδώριανα Άρτας, απειλείται η γέφυρα που αποτελεί την είσοδο του χωριού. Μηχανήματα εργάζονται για την απομάκρυνση βράχων, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τον αποκλεισμό.

Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Πρέβεζας, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων μεταξύ Πολυστάφυλλου και Λούρου.

Ταυτόχρονα στα λευκά έχουν ντυθεί τα περισσότερα χωριά, χωρίς να καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: