Τέλος του 2021 η μελέτη για την ποδηλατική διαδρομή Πρέβεζα – Πάργα (Ιόνια Διαδρομή)

Παράταση έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τις 11 Αυγούστου ζήτησε και έλαβε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η εταιρία “Γαία” αναφορικά με την εκπόνηση και την παράδοση της τοπογραφικής μελέτης και της οριστικής συγκοινωνιακής μελέτης για το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή).

Αιτία της μη παράδοσης είναι σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρία η πανδημία η οποία έχει “κοκκινίσει” την Π.Ε Θεσσαλονίκης δημιουργώντας καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των μελετών.

Η παράταση προθεσμίας θα επηρεάσει τον χρόνο εκπόνησης και παράδοσης και των επόμενων σταδίων της μελέτης και κατά συνέπεια και τον χρόνο ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου μέχρι το τέλος του 2021.

Όπως είχε δηλώσει στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου πρόκειται μια ενδιαφέρουσα ποδηλατική διαδρομή ( (Ιόνια Διαδρομή), που θα ξεκινά από τον Παντοκράτορα και αφού διασχίσει ολόκληρη την παραλιακή ζώνη θα τερματίζει στην Πάργα, ενώ προβλέπονται και προεκτάσεις σε περιοχές του νομού όπως είναι η Αμμουδιά.

Η δημιουργία αυτού του δικτύου ποδηλατικών διαδρομών θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της εναλλακτικής μετακίνησης με ασφάλεια, είτε για καθημερινές μετακινήσεις είτε για μετακινήσεις αναψυχής.

Η ένταξη της διαδρομής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo, ανοίγει το δρόμο, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, στον “πράσινο” τουρισμό, σηματοδοτώντας ποδηλατικούς δρόμους που κατεβαίνουν από την Ευρώπη και στη χώρα μας (Eurovelo) και συνδέοντάς τους με προτεινόμενες διαδρομές, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Από την Ελλάδα προβλέπεται να περάσουν τρεις Ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: