Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η έγκριση της συμπληρωματικής γεωτεχνικής έρευνας και μελέτης στο Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης

Η έγκριση της συμπληρωματικής γεωτεχνικής έρευνας και μελέτης στο Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης απασχόλησε στην προηγούμενη συνεδρίασή του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στο μεγάλο έργο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης το οποίο και θεωρείται ως ένα από τα εντυπωσιακότερα της χώρας.

Οι εργασίες αποκατάστασης στο αρχαίο μνημείο επικεντρώνονται στους αναλημματικούς τοίχους, στο κεντρικό διάζωμα, στα εδώλια κάτω κοίλου και το σκηνικό οικοδόμημα.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί κατάλληλη προσαρμογή των WC του κτιρίου εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να εξυπηρετούν και ΑμεΑ, ενώ θα ληφθούν μέτρα ανάσχεσης των κατολισθητικών φαινομένων από τα επικλινή πρανή του υπερκείμενου ορεινού όγκου στο εσωτερικό του θεάτρου.

Η πράξη αποτελεί μία από τις δράσεις του πιλοτικού προγράμματος Ολοκληρωμένης Εδαφικής Επένδυσης της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο Πολιτιστική Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου ,για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής διαδρομής και ενός εξειδικευμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού με συνεκτικό στοιχείο τα αρχαία θέατρα της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Αμβρακίας, των Γιτάνων και της Κασσώπης .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: