Στην κατηγορία κινδύνου 4 σήμερα η Πρέβεζα

Εξίσου επικίνδυνη είναι η σημερινή μέρα, για εκδήλωση πυρκαγιών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας ανάμεσά τους και η Πρέβεζα .Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη για σήμερα Παρασκευή οι ΠΕ Πρέβεζας και Θεσπρωτίας βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4 που σημαίνει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, Περιφέρεια, δήμοι και φορείς των παραπάνω περιοχών βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Eν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Επίσης ήδη έχουν ανακληθεί και ανασταλεί όλες οι άδειες των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας , οι οποίοι δίνουν εδώ και μέρες με αυταπάρνηση την μάχη στις φλεγόμενες περιοχές .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: