“Πράσινο φως” από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας για δημιουργία Τμημάτων Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Καναλίου και το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας

Την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πρέβεζας ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντας αποδεκτές σχετικές προτάσεις των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Πιο συγκεκριμένα, το σώμα ενέκρινε την ίδρυση τμήματος ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Καναλίου (λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες ανέγερσης νέων αιθουσών, καθώς και στο 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας (λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει άλλο τμήμα ένταξης σε κανενός τύπου λυκείου στο Νομό Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας εξυπηρετεί μαθητές από όλο το Νομό Πρέβεζας, βάσει των ειδικοτήτων που προσφέρει. Μέχρι στιγμής, τμήματα ένταξης υφίστανται σε 5 Γυμνάσια όλων των ομάδων σχολείων του νομού Πρέβεζας, οπότε είναι ανάγκη οι απόφοιτοι μαθητές των Γυμνασίων να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Λύκειο και δη στο Επαγγελματικό Λύκειο για όσους το επιλέξουν.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι την τελευταία πενταετία ένα ποσοστό περίπου της τάξης του 35% από τους απόφοιτους Γυμνασίου του νομού επιλέγει τη συνέχιση των σπουδών του σε ΕΠΑΛ. Εξάλλου οι μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας (φοιτούντες στην Α’ και Β’ Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2020-21 ) αποτελούν ικανό αριθμό για τη δημιουργία Τ.Ε. στο συγκεκριμένο σχολείο, του οποίου οι υποδομές μπορούν να φιλοξενήσουν την ίδρυση και λειτουργία ενός τέτοιου τμήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: