“Πράσινο φως” από την Οικονομική Επιτροπή Πρέβεζας για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στον οικισμό της Νικόπολης

Το “πράσινο φως” για την ανάθεση του έργου με τίτλο : “Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών -υδραυλικών υποδομών-άρση επικινδυνότητας για την περιοχή Νικόπολης που επλήγη από την θεομηνία της 20-26/1/2021″ έδωσε η Οικονομική Επιτροπή Πρέβεζας.

Για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Πρέβεζας είχε ζητήσει και είχε λάβει ως έκτακτη χρηματοδότηση το ποσό των 660.000,00 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να αποκατασταθεί το μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο που προκλήθηκε στο όριο του οικισμού και σε άμεση γειτνίαση με την υφιστάμενη δεξαμενή της Νικόπολης.

Πιο συγκεκριμένα ,λόγω της κατολίσθησης καταστράφηκε το οδόστρωμα και αποκόπηκε η διέλευση, παραμορφώθηκαν οι αγωγοί μεταφοράς νερού ενώ υπέστη ολική ζημιά ο οχετός διοχέτευσης των υπερχειλίσεων της δεξαμενής.

Στην εξειδικευμένη μελέτη που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, περιγράφονται τα έργα που πρέπει να γίνουν για την σταθεροποίηση της κατολίσθησης, την αποκατάσταση των αγωγών μεταφοράς νερού, την αποκατάσταση της ασφαλούς παροχέτευσης των υπερχειλίσεων της δεξαμενής Νικόπολης, και την αποκατάσταση της οδοποιίας που επηρεάστηκε από την κατολίσθηση .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: