Προτάσεις και επισημάνσεις για τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και τον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καμαρίνας

Προτάσεις και επισημάνσεις οι οποίες αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και τον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου καταθέτει ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίνας Θεόδωρος Δράκος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δράκος αναφέρει την επικινδυνότητα σημείων της Επαρχιακής Οδού που οδηγεί σε Ζάλογγο και Κασσώπη και την ανάγκη αντιμετώπισης των κατολισθήσεων, την βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στην Κασσώπη με επίστρωση από χαλίκι και γκρίζα ψηφίδα , τη δημιουργία φραγμάτων από κορμούς δέντρων και την τοποθέτηση δημοτικού φωτισμού έτσι ώστε να αναδειχθούν οι εξαιρετικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Κασσώπης.

Σε ότι αφορά το Ζάλογγο ο πρόεδρος της Καμαρίνας προτάσσει τα θέματα ηλεκτροδότησης, ηλεκτροφωτισμού και αντικεραυνικής προστασίας , την τοποθέτηση αναβατορίου προς τον Ιερό Βράχο, την διαμόρφωση μονοπατιού από το Μνημείο Ζαλόγγου στον Άγιο Ταξιάρχη και την ανάδειξη των τάφων των πεσόντων του πολέμου του 1897.

Τέλος χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Καμαρίνας κυρίως τους θερινούς μήνες, την επικαιροποίηση της μελέτης για την μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου σε Μουσείο του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου καθώς την ένταξη προτάσεων που αφορούν την ανάδειξη του Ζαλόγγου και της Κασσώπης στο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πρέβεζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: