Πρέβεζα: Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις από το μπουρίνι του Μαρτίου

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας για αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν από το μπουρίνι της προτελευταίας μέρας του Μαρτίου.

Οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν στην επιτροπή που συστάθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου είναι περίπου 110 και αφορούν κυρίως παραγωγούς από τον Δήμο Πρέβεζας, ο οποίος επλήγη πιο έντονα από τους θυελλώδεις ανέμους.

Να θυμίσουμε ότι υπέστησαν μεγάλες ζημιές δεκάδες θερμοκήπια (σε ότι αφορά τον εξοπλισμό τους αλλά και την φυτική παραγωγή) κυρίως σε Άγιο Θωμά και Νεοχώρι αλλά και σε πολλά ακόμη σημεία.

Την ολοκλήρωση των αιτήσεων θα ακολουθήσουν οι αυτοψίες από την αρμόδια επιτροπή έτσι ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθεί η όχι εύκολη διαδικασία των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στην κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού των χρημάτων που δαπάνησαν οι παραγωγοί για την αντικατάσταση σε νάυλον και σίδερα και υπάρχει “ανοιχτή γραμμή” επικοινωνίας με τους φορείς προκειμένου να συνδράμουν με παρεμβάσεις τους στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ή κωλύματα στην όλη διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: