“Πράσινο φως” για τη δημοπράτηση της Ύδρευσης Πηγών Σκάλας Λούρου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας

Στην έγκριση της διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού και των τευχών δημοπράτησης του έργου “Υδρευση Λούρου από Πηγές Σκάλας” προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας.

Το έργο αφορά στην ενίσχυση της ύδρευσης του οικισμού Λούρου από τις πηγές σκάλας, που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ύδρευσης λόγο των υψηλών καταναλώσεων που παρατηρούνται κατά τους θερινούς μήνες στο δίκτυο του Συνδέσμου Ύδρευσης.

Σύμφωνα με την μελέτη θα διανοιγεί γεώτρηση βάθους εντός του περιφραγμένου χώρου των πηγών Σκάλας, θα κατασκευαστεί νέα δεξαμενή δίπλα στην υπάρχουσα που θα τροφοδοτείται επίσης με νερό. Επίσης θα κατασκευαστεί αγωγός 534 μέτρων από τις πηγές έως την δεξαμενή καθώς και άλλος αγωγός για την σύνδεση τμήματος του εσωτερικού δικτύου του Δημοτικού Διαμερίσματος Λούρου .

Η χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 201.612,90 ευρώ προέρχεται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2 ΠΑΑ – Παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα) της ΕΤΑΝΑΜ.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιεί ο Δήμος Πρέβεζας με στόχο να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Δ.Δ. Λούρου που γίνεται οξύ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και δημιουργεί προβλήματα υδροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: