Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο Δημοκρατίας στην Πρέβεζα

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Πάρκου Δημοκρατίας στην περιοχή των Λευκαδίτικων (που γειτνιάζει με το δημοτικό Στάδιο) και περιβάλλεται από τις οδούς Επτανήσου, Κίτσου Τζαβέλα και Μασσαλίας.

Το Πάρκο Δημοκρατίας σε συνδυασμό με το Δημοτικό στάδιο θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο πνεύμονα αθλητισμού και αναψυχής για την ευρύτερη περιοχή, ένα χώρο που θα προσελκύσει το δημότη και επισκέπτη της πόλης.

Η μελέτη για την «ανάπλαση του πάρκου Δημοκρατίας» στα Λευκαδίτικα συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας και χρηματοδοτήθηκε από πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου.

Η έκτασή του πάρκου είναι περίπου 6.340,00 τμ και ο χώρος στο εσωτερικό του διαθέτει διαδρόμους από απόλυτα οικολογικά και βιοκλιματικά υλικά (κεραμικό σταθεροποιημένο δάπεδο) προς αποφυγή χρήσης μπετόν, για να μπορεί να είναι επισκέψιμος από τους δημότες (ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες). Οι διάδρομοι του πάρκου είναι στο ίδιο επίπεδο χωρίς έντονες κλίσεις προκειμένου ο χώρος να είναι πλήρως προσβάσιμος από ΑΜΕΑ.

Έχει γίνει εγκατάσταση δικτύου φωτισμού περιμετρικά του πάρκου καθώς και στο εσωτερικό του με φωτιστικά οικονομίας τύπου led με υψηλό δείκτη ενεργειακής απόδοσης και αντιθαμβωτικού σχεδιασμού προς αποφυγή της φωτορύπανσης.

Περιμετρικά κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια τόσο στην οδό Επτανήσου όσο και στην οδό Μασσαλίας, όπου υπάρχει λωρίδα όδευσης τυφλών. Στο εσωτερικό πέραν των διαδρόμων θα τοποθετηθούν παγκάκια με τρόπο που να γίνει εκμετάλλευση της σκιάς που προσφέρουν κάποια από τα υπάρχοντα δέντρα (πεύκα και μουριές).

Τα παγκάκια είναι από μπετό και ξύλο, ενώ δημιουργήθηκαν και δύο αναβαθμοί από μπετό με επένδυση ξύλου στην πάνω επιφάνειά τους ώστε να χρησιμοποιούνται σαν παγκάκια. Στο κέντρο του πάρκου κατασκευάστηκε και μια μεταλλική πέργκολα.

Παράλληλα έγινε εμπλουτισμός της φύτευσης, εγκατάσταση χλοοτάπητα και δημιουργήθηκε δίκτυο άρδευσης με σύγχρονα μπέκ χαμηλής κατανάλωσης νερού, ενώ έχουν τοποθετηθεί δύο μεταλλικές βρύσες η μία εκ των οποίων είναι κατάλληλη και για άτομα ΑΜΕΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: