Με προϋποθέσεις η σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού για την χωροθέτηση Φωτοβολταϊκού Σταθμού στη θέση “Τζούμτζα” Ωρωπού

Τη σύμφωνη γνώμη του για το έργο κατασκευής «Φ/Β Σταθμού, ισχύος 15.5 MW , στη θέση “Τζούμτζα”, Τ.Κ. Ωρωπού, Δ.Ε. Λούρου, Δήμου Πρεβέζης, Π.Ε. Πρεβέζης εξέφρασε ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας θέτοντας ωστόσο μια σειρά από προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων είναι:

Να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα περιβαλλοντικής παρακολούθησης που περιγράφονται εντός της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εντός της ΜΠΕ κατά το στάδιο κατασκευής του έργου και να δοθεί η δέουσα προσοχή στην εκπόνηση φυτοτεχνικής μελέτης-αποκατάστασης στις εκτάσεις των επεμβάσεων ούτως ώστε να μην περιοριστεί σημαντικά ή να μη χαθεί η υπάρχουσα βλάστηση.

Επίσης η περίφραξη του Φωτοβολταϊκού Πάρκου πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζει τη μετακίνηση μικρού και μεσαίου μεγέθους θηλαστικών καθώς επίσης να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία πρόσκρουσης πτηνών στην επιφάνεια των πάνελ ή τις εναέριες γραμμές μεταφοράς.

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για το έργο, καθώς σε αυτό προβλέπεται – για την σύνδεση του φωτοβολταϊκου πάρκου στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας- συνοδό έργο και συγκεκριμένα κατασκευή υποσταθμού ανύψωσης από Μέση σε Υψηλή Τάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: