Με λαμπρότητα και με σημείο αναφοράς τον Απόστολο Παύλο ο εορτασμός στο Λιθάρι της Ν.Σαμψούντας

Πανηγυρικός ήταν φέτος ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή Λιθάρι της Νέας Σαμψούντας.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά στην περιοχή μας, ο Απόστολος Παύλος κατευθυνόμενος προς τη Νικόπολη στάθηκε περίπου 15 χλμ. έξω από την περίφημη εκείνη μεγαλόπολη και καθισμένος επάνω σε ένα λιθάρι, μίλησε στους παρευρισκόμενους για τον Χριστό.

Από τότε, το σημείο εκείνο έμεινε στην συνείδηση του λαού της περιοχής ιερό και άγιο και αργότερα εκεί κτίστηκε Μονή ονομασθείσα ‘’Μονή Λιθαρίου’’.

Η περιοχή έχει πλέον παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης ενώ η ανάδειξή της ως σημείο αναφοράς για τον θρησκευτικό τουρισμό, έχει ήδη μπει σε σχεδιασμό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ενώ ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σίμων Δημογέροντας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο χρέος τιμής και ευγνωμοσύνης το οποίο οφείλουμε στους Αγίους Αποστόλους και ιδιαίτερα στον Απόστολο Παύλο, ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής της τοπικής μας Εκκλησίας.

Παρόντες στον Εσπερινό ήταν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, αντιδήμαρχοι , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της περιοχής, καθώς και αρκετός κόσμος που παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων για τον covid 19 μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: