Καθοριστική η συμβολή του Λιμεναρχείου Πρέβεζας στη “μάχη” κατά της παράνομης αλιείας

“Πλούσια” ήταν η δραστηριότητα του Λιμεναρχείου Πρέβεζας στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο για το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 7 αλιευτικές παραβάσεις, 13 που αφορούσαν παράνομη αλιεία στο λιμάνι, 1 για αλιεία με ληγμένη ΑΕΠ του σκάφους, 2 για διακυβέρνησης ταχύπλοου που ασκούσε ερασιτεχνική αλιεία και δεν ήταν ασφαλισμένο και ο ιδιοκτήτης- κυβερνήτης του δεν έφερε άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους και 1 για κυκλοφορία ερασιτεχνικού σκάφους τη νύχτα άνευ φανών ναυσιπλοΐας.

Ως αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν να κατασχεθούν και να καταστραφούν ένα απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι) και διακόσια (200) μέτρα δίχτυα μονόκλωνα από μεσηνέζα.

Επίσης κατασχέθηκαν 31 κιλά γαρίδα, 3 κιλά σουπιές, 1 συναγρίδα, και περίπου 13 κιλά γοφάρια και κεφαλοειδή τα οποία δόθηκαν προς κατανάλωση σε σε ευαγή ιδρύματα της πόλης. Επίσης, κατασχέθηκαν είκοσι ζωντανά ολοθούρια, τα οποία επεστράφησαν στην θάλασσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: