Εθελοντές καθάρισαν το Κάστρο της Ρηνιάσας στα Ριζά

Ένα παράθυρο στην ιστορία τους τόπου μας , “άνοιξαν” οι εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό του Κάστρου της Ρηνιάσας στα Ριζά ενός χώρου με ιδιαίτερο παρελθόν το οποίο συνδέεται και με την επανάσταση του 1821.

Ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, οι πρόεδροι των Ριζών Γεράσιμος Κωνσταντινίδης, Βράχου Θωμάς Κασκάνης, Λούτσας Δημήτρης Κώστας , Καμαρίνας Θεόδωρος Δράκος, Αντιπρόεδρος Λούτσας Ιωάννης Νάστας, ο γραμματέας της Λούτσα Βασίλης Τάσσης και αρκετοί νέοι της περιοχής συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή (η οποία πραγματοποιήθηκε με αδειοδοτήσεις της Εφορίας Αρχαιοτήτων και Δασαρχείου), επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Τους προέδρους και τους εθελοντές ευχαριστεί θερμά ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου ο οποίος και βρέθηκε στο χώρο του Κάστρου.

 

Όπως ανέφερε μάλιστα με απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου έχει ήδη γίνει προμήθεια 10 μεγάλων ηλιακών προβολέων, οι οποίοι μετά τον καθαρισμό θα τοποθετηθούν έτσι ώστε το μνημείο να φωταγωγηθεί μέχρι το Πάσχα.

Το Κάστρο της Ρηνιάσας ή Θωμόκαστρο είναι χτισμένο στα τέλη του 13ου ή στις αρχές του 14ου αιώνα επί των ημερών του Δεσπότη της Ηπείρου Θωμά του πρώτου.

Διαδραμάτισε δε σημαντικό ρόλο σε όλα τα ιστορικά γεγονότα που εν συνεχεία διεξήχθησαν στην περιοχή της Ηπείρου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση το πολύ γνωστό δημοτικό τραγούδι της “Δέσπως” είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα του 1803 στον χώρο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: