Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο Διαχείρισης βιοαποβλήτων του Δήμου Ζηρού

Την ένταξη του έργου “Διαχείριση βιοαποβλήτων του Δήμου Ζηρού” συνολικού προϋπολογισμού 297.215,97 στο ΕΣΠΑ , υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Μέσα από το νέο πρόγραμμα οι πολίτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) θα μπορούν να απορρίπτουν τα υπολείμματα των τροφίμων, κλαδέματα κ,α. σε ειδικούς καφέ κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου, προκειμένου αυτά να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται ως κομπόστ.

Τα παραγόμενα βιοαπόβλητα αποτελούν περίπου το 30-40% των συνολικών παραγόμενων οικιακών αποβλήτων, ενώ η κομποστοποίηση (η οποία αποτελεί μια φυσική διαδικασία) μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που ονομάζεται κομπόστ.

Η ουσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί ένα πλούσιο, ζωντανό έδαφος, γεμάτο από μικροοργανισμούς και κάθε λογής πλάσματα και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία από την αποδόμηση της οργανικής ύλης, που είναι αναγκαία για τα οικοσυστήματα και τις καλλιέργειες.

“Η θετική ανταπόκριση και συνεργασία όλων των συμπολιτών, είναι “θεμέλιος λίθος” στην επιτυχία αυτού του σημαντικού προγράμματος που έχει σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, τη δραστική μείωση των απορριμμάτων και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών“ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζηρού συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να “καλλιεργηθεί” η χωριστή επεξεργασία ειδών αποβλήτων στην πηγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: