Διαμαρτυρία γονέων για τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Ελλείψεις και κενά στα σχολεία (ειδικότερα μάλιστα στο κομμάτι της Ειδικής Αγωγής) επεσήμανε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πρέβεζας στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε την Πέμπτη στα γραφεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενετικίδης μαζί με μέλη της συναντήθηκε με τον προϊστάμενο Γιώργο Μότσιο και έθεσε υπόψη του μια σειρά από ζητήματα τα οποία μαζί με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊός έχουν υποβαθμίσει τον τομέα της εκπαίδευσης.

Όπως ανέφεραν οι γονείς μεταξύ άλλων δεν λειτουργεί κανένα από τα τέσσερα τμήματα ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία, υπάρχουν κενά Παράλληλης Στήριξης Νοηματικής Γλώσσας σε Δημοτικό Σχολείο και Παράλληλης Στήριξης σε Νηπιαγωγείο, ενώ στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο δεν υπάρχει γυμναστής, νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικός λειτουργός και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ειδικού σχολείου Πρέβεζας Βάσω Σπυριδώνη η οποία μίλησε για τις σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού που υπάρχει στο ειδικό σχολείο, έναν χώρο όπου φοιτούν παιδιά με προβλήματα υγείας.

Ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Μότσιος άκουσε τα αιτήματα των μελών της Ένωσης διαβεβαιώνοντας ότι αυτά θα αποσταλούν στις αρμόδιες αρχές ενώ και η Διεύθυνση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

 

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: