Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από δύο σταθμούς αιολικών και ενός φωτοβολταϊκού πάρκου στην Π.Ε Πρέβεζας

Τρεις απορριπτικές αποφάσεις που αφορούν την έκδοση βεβαίωσης παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από δύο σταθμούς αιολικών και ενός φωτοβολταϊκού πάρκου σε ισάριθμα σημεία της Π.Ε Πρέβεζας εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη απόρριψη αφορά την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση Τσούκα στην Δημοτική Ενότητα Ανωγείου Δήμου Ζηρού, η δεύτερη στην εγκατάσταση επίσης αιολικού πάρκου στην θέση Μεγάλη Τσούκα της ΔΕ. Ζαλόγγου και η τρίτη την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην θέση Κάστρο στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Ανωγείων και Ξηροβουνίου των Δήμων Ζηρού και Αρταίων.

Οι απορριπτικές αποφάσεις της για χορήγηση βεβαιώσεων παραγωγών της ΡΑΕ δεν έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικούς αλλά καθαρά με οικονομικούς λόγους αφού όπως αναφέρεται οι αιτούντες δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα το εφάπαξ τέλος έκδοσης, ωστόσο αποτελούν μια εξέλιξη στο όλο θέμα που έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: