30 σύλλογοι, σωματεία και φορείς έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για τη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής

Μέχρι σήμερα πάνω από 30 σύλλογοι, σωματεία και φορείς έχουν εκφράσει την κάθετη διαφωνία τους να μεταφερθεί η έδρα του τμήματος Λογιστικής στα Ιωάννινα.

Να θυμίσουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις αρχές του μήνα ζήτησε να γίνει η στήριξη και η παραμονή του τμήματος Παμπρεβεζάνικη υπόθεση, αίτημα που από ότι φαίνεται έγινε αποδεκτό.

Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή «Νωρίτερα δε γίνεται» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι κοινή εκτίμηση είναι ότι οι Πανεπιστημιακοί βιάστηκαν να πάρουν την απόφαση για μεταφορά στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη απορία για μια ακόμη φορά αποτελεί η στάση του προέδρου του Τμήματος κου Σωτηρόπουλου ο οποίος, δεν έχει απαντήσει σε δεύτερο αίτημα της Περιφέρειας που κατατέθηκε την προηγουμένη εβδομάδα να παραστεί μαζί με φορείς της πόλης σε σύσκεψη.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του Τμήματος επιμείνει να αποφεύγει να απαντήσει ως προς το θέμα της συνάντησης, τότε το επόμενο βήμα των φορέων και των επαγγελματιών είναι η αγωγή και το εξώδικο, κάτι που έχει νομική βάση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, σημείωσε πως ήδη έχουν κάνει επαφές με το Υπουργείο και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Παιδείας Υπουργό Άγγελο Συρίγο, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες αλλαγές που ανακοινώθηκαν με την ΕΒΕ αλλά και το 2ο μηχανογραφικό “ευνοούν” το τμήμα της Πρέβεζας και υποστήριξε ότι χρειάζεται να συνεχιστεί ο αγώνας από την τοπική κοινωνία προκειμένου να ενημερωθούν όλοι (υπουργείο, πρυτανεία, κοσμητεία) για την άδικη και παράλογη απόφαση που πήρε μέρος των καθηγητών του τμήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: