1 Χρυσό και 3 Αργυρά μετάλλια στην Ξιφασκία για τον Γιώργο και η Ελένη Μπάλλου με καταγωγή από την Πρέβεζα

Στους τέσσερις τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Ασκήσεων Εφήβων Νεανίδων στις 4-5-6/6/2021 στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν ο Γιώργος και η Ελένη Μπάλλου με καταγωγή από την Πρέβεζα αθλητές του ΑΟΞ Αιγάλεω.
Η τελική συγκομιδή 1 Χρυσό και 3 Αργυρά μετάλλια.

Πιο συγκεκριμένα η Ελένη αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ομαδικό και δεύτερη Πανελληνιονίκης στο ατομικό μόλις στη δεύτερη χρονιά στη κατηγορία.

Ο Γιώργος με δύο δεύτερες Πανελλήνιες νίκες τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την συμμετοχή του στη κατηγορία των εφήβων συνεχίζοντας τις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων.

Στη δύσκολη αυτή ελέω πανδημίας χρονιά με ελλιπή προετοιμασία ο Γιώργος συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε στο Κάϊρο 4-7/4/2021 και κατάφερε να μπει στους 32 καλύτερους του κόσμου τερματίζοντας στην 30η θέση την καλύτερη που κατέκτησε αθλητής της χώρας μας στο Ξίφος Ασκήσεως τα τελευταία χρόνια.

(Η Ελένη λόγω του μεγάλου κόστους που δυστυχώς το επωμίζονται οι γονείς των αθλητών δεν κατάφερε να συμμετάσχει αν και είχε προκριθεί).

Επειδή η υλική βοήθεια από την ομοσπονδία και το κράτος είναι ανύπαρκτη μόνο με την υποστήριξη και χορηγία εταιρειών και επιχειρήσεων θα μπορέσει να συνεχιστεί με αξιώσεις η προσπάθεια των δύο παιδιών.

Ελπίζουμε να γίνει γνωστό το άθλημα της ξιφασκίας στην Πρέβεζα ιδιαίτερα τώρα που κατοικεί στη πόλη μας ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης πολλές φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο Ξίφος Μονομαχίας.
Στέλιος Μπάλλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: