Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Τοπικές καταιγίδες πριν τα 36άρια

4033200 scaled 1

4033200 scaled 1

kairos

Σήμερα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Tην Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά αναμένεται καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά. Περισσότερη ζέστη προβλέπεται έως τα μέσα της εβδομάδας. Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 33 με 35 βαθμούς. Θα ανέβει λίγο ακόμα την Δευτέρα και την Τρίτη με το θερμόμετρο να φτάνει ενδεικτικά στην Αθήνα τους 35-36 βαθμούς.

Με τα τελευταία στοιχεία από την Πέμπτη και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα αρχίσει την κάθοδο. Όμως και το Σαββατοκύριακο των εκλογών η θερμοκρασία θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα, περίπου όπως το προσεχές σαββατοκύριακο.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα είναι 28 και 26 βαθμοί αντίστοιχα. Στο νομό Θεσσαλονίκης σήμερα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα. Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα σήμερα, με πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα βόρεια του νομού.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Exit mobile version