Site icon Kanalaki News – Νέα και ειδήσεις από το Καναλάκι και την Πάργα

Μ. Λογοθέτης στο Πρώτο: Εάν ο σημερινός αγώνας του ολυμπιακού είχε φιλάθλους, θα μπορούσαμε να είχαμε επεισόδια (audio)

logothetis

logothetis

logothetis

Για την απαγόρευση των φιλάθλων στα γήπεδα-λόγω πιθανών επεισοδίων, για τα επιπλέον άτομα που θα κληθούν ξανά στη εισαγγελία, για το ποιοι είναι οι «καθοδηγητές», για την επίθεση η οποία συνεχίστηκε-παρ’ όλο τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού-μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, ο Μάνος Λογοθέτης, γενικός γραμματέας δημόσιας τάξης, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας».

Όπως αρχικά δήλωσε στον δημοσιογράφο «είναι πολλοί εκείνοι που θα μπορούσαν να πουν ότι υπήρχαν και πολύ πιο σκληρά μέτρα και πολύ πιο σκληρή στάση, η οποία θα μπορούσε να κρατηθεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Και επειδή πολλοί αναφέρονται και στα μέτρα Θάτσερ, έχω να πω ότι εκείνα τα μέτρα ήταν αρκετά πιο αυστηρά αλλά ουσιαστικά-παρ’ όλη την επίπτωση στους οπαδούς θεατές των αγώνων αλλά και στις ίδιες τις ομάδες-γιατί συμπεριλάμβαναν και τον αποκλεισμό των ομάδων της Μεγάλης Βρετανίας από τα διεθνή γήπεδα για πέντε χρόνια. Θεωρώ ότι έχουμε δει πολλαπλά γεγονότα που συνδέονται με την οπαδική βία τους τελευταίους μήνες και νομίζω ότι στους απλούς πολίτες της χώρας αυτής, η ασφάλεια είναι πρώτιστη και κατ’ αυτήν την έννοια θα τη βάζαμε όλοι μπροστά και θα έπρεπε να πούμε ότι για δύο μήνες υπάρχουν κάποιοι αγώνες οι οποίοι θα γίνονται, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, προκειμένου να συμφωνήσουμε όλοι για το ποια είναι τα απαραίτητα τεχνικά μέσα που θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια κατά τη διεξαγωγή των αγώνων».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή του ολυμπιακού απέναντι στο κλείσιμο των γηπέδων-λόγω πιθανών επεισοδίων-σημείωσε «προσπαθώ να κατανοήσω το πνεύμα της επιστολής, με την έννοια ότι για μένα είναι αρκετά σαφές για ποιο λόγο επιλέγει να μην γίνει με θεατές ο σημερινός αγώνας. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε εύκολα να διεξαχθεί και μπορεί να είχαν σημαντικά επεισόδια με πολύ μεγάλη επίπτωση στην ομάδα μιας και πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα» ενώ για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού αλλά και για το αν πρόκειται να προσαχθεί και κάποιος άλλος στην εισαγγελία υπογραμμίζει «είδαμε πλάνα στα οποία δεν ήταν ένας ο οπαδός που βγήκε από το γήπεδο και πήγε να επιτεθεί μόνος του στην ομάδα των αστυνομικών και επέστρεψε μόνος του στο γήπεδο. Τα πλάνα υποδεικνύουν ότι υπήρχε μια συγκεκριμένη μεγάλη ομάδα, η οποία εξήλθε μαζικά, οργανωμένα και επέστρεψε στο γήπεδο μετά την επίθεση, η οποία δεν έγινε με μία μόνο φωτοβολίδα, αλλά με πολλαπλές και με άλλα μέσα επιθέσεως. Αυτό που επιδείκνυε το μίσος και το μένος της συγκεκριμένης ομάδας είναι ότι ακόμα και μετά τη στιγμή του δυστυχούς τραυματισμού του αστυνομικού, την ώρα που είχε πέσει στο έδαφος, η επίθεση δεν σταμάτησε, συνεχίστηκε για αρκετή ώρα».

Τελειώνοντας, δεν παραλείπει να επισημάνει τα εξής «όπως γνωρίζετε πολύ καλά, αρμόδιος για τις συλλήψεις είναι πάντα ο εισαγγελέας. Εμάς η αρμοδιότητα μας είναι να συλλέξουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που θα κατευθύνουν το έργο της Δικαιοσύνης. Είναι προφανές λοιπόν, ότι ο 18χρονος-το είπε άλλωστε και ο ίδιος-δεν κινήθηκε μόνος του και αυτό είναι κάτι που το δείχνουν και οι εικόνες. Δεν χρειαζόμασταν την μαρτυρία του. Εκείνο το βράδυ υπήρξε μια συγκεκριμένη οργάνωση (…) Καταλαβαίνω το πόσο θελκτικό είναι να βάζουμε παραπάνω στοιχεία, αλλά η αλήθεια είναι-όπως αναφέρεται τουλάχιστον-ότι υπήρχαν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι καθοδηγούσαν. Ας μείνουμε σε αυτό. Ο καθοδηγητής έχει πάρει μια ταμπέλα για το αν είναι ένας, δυο, τρεις, πέντε. Θα το δείξει η διαδικασία».

www.ertnews.gr

Exit mobile version