Υπουργός Άμυνας Πολωνίας: Στόχος μας να φτάσουμε τους 300.000 στρατιώτες

 

«Στόχος μας είναι ο Πολωνικός Στρατός να αριθμεί 300.000. στρατιώτες: 250 χιλιάδες στρατιώτες των επιχειρησιακών στρατευμάτων, επαγγελματίες στρατιώτες και 50.000 στρατιώτες των δυνάμεων εδαφικής άμυνας», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Mariusz Błaszczak. Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανοίγοντας τη Δευτέρα το συνέδριο «Ο νόμος για την άμυνα της πατρίδας – Νέα δύναμη του Πολωνικού Στρατού», εκτίμησε ότι είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο η κυβέρνηση χτίζει την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών στον πολωνικό στρατό.

Υπενθύμισε τις αλλαγές που εισάγει ο νόμος, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των αμυντικών δαπανών στο 3% του ΑΕΠ από το επόμενο έτος, καθώς και τη δημιουργία του Ταμείου Υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων. Επισήμανε ότι ο πόλεμος που γίνεται στην Ουκρανία δείχνει ότι οι κατευθύνσεις ανάπτυξης των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων είναι σωστές. «Είχαμε δίκιο για αυτόν τον τύπο όπλων, ότι ο Πολωνικός Στρατός πρέπει να είναι πιο πολυάριθμος από ό,τι ήταν μέχρι τώρα», είπε ο Błaszczak.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας θα αναπτυχθεί περαιτέρω και ότι θα προχωρήσουν στην ενίσχυσή του.

«Είναι καθήκοντα που μπορούμε να εκπληρώσουμε χάρη στο νόμο (για την υπεράσπιση της πατρίδας), χάρη στον οικονομικό μηχανισμό που περιέχεται σε αυτόν τον νόμο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο Błaszczak τόνισε επίσης ότι σημαντικό καθήκον είναι η ανοικοδόμηση των αποθεμάτων. «Αυτές οι 300 χιλιάδες. στρατιώτες του Πολωνικού Στρατού -αν εκπληρώσουμε αυτόν τον όρο, και είμαι πεπεισμένος ότι θα το κάνουμε – θα τοποθετήσουν την Πολωνία μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ με τον ισχυρότερο στρατό», είπε.

 

 

Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι,ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: