Βρετανικός Τύπος: Υπόλογος για 12 πάρτι ο Τζόνσον – Η συγκέντρωση «Mamma mia»

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε να παραμείνει στο πόστο του με αφορμή μια σειρά από πάρτι, παραβιάζοντας τους κανόνες του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ, ωστόσο οι επιθέσεις συνεχίζονται και από τα βρετανικά ΜΜΕ.

«Τώρα δημοσιεύστε όλο το καταραμένο» απαιτεί η Daily Mail, υποστηρίζοντας ότι η κυκλοφορία μιας «σαθρής 12 σέλιδης ενημέρωσης» , σχετικά με τα κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στρiτ, έχει εγείρει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι κανείς δεν κατονομάζεται και κανείς δεν κατηγορείται, προσθέτοντας ότι η έκθεση μπορεί να αγόρασε για τον πρωθυπουργό λίγο χρόνο αλλά άφησε επίσης ένα δαμόκλειο ξίφος να αιωρείται  πάνω από το κεφάλι του μέχρι να ολοκληρώσει  η αστυνομία τις έρευνές της.

 Οι Times αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί  εξετάζουν τουλάχιστον τέσσερις συγκεντρώσεις στις οποίες υποστηρίζεται οτι ο Τζόνσον συμμετείχε άμεσα. Η εφημερίδα λέει ότι πιστεύει ότι είναι αναπόφευκτο να προκύψουν νέες αποκαλύψεις, καθώς στους αστυνομικούς έχουν παραδοθεί 500 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων και 300 φωτογραφίες.

«Mamma mia» το πρωτοσέλιδο της Sun, αναφερόμενη στην έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σε μια εκδήλωση στο διαμέρισμα της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου φέρεται να ακούγονταν τραγούδια των Abba τη νύχτα που ο Ντόμινικ Κάμινγκς άφησε τη θέση του ως επικεφαλής σύμβουλος.

Η εφημερίδα Guardian περιγράφει έναν «τείχος οργής» που αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός από συντηρητικούς βουλευτές.  Αναφέρει έναν ανώνυμο Τόρις που λέει ότι η αποφασιστικότητα του Τζόνσον να συνεχίσει να αγωνίζεται σημαίνει ότι η απομάκρυνσή του θα ήταν «εξαιρετικά επώδυνη», προκαλώντας «τεράστια ζημιά» στο κόμμα στη διαδικασία.

«Μια άλλη μέρα, ένα άλλο πάρτι». «Μεγαλώνουν τα προβλήματα» του Βρετανού πρωθυπουργού αναφέρει η Daily Mirror και η Guardian μετά την αποκάλυψη ότι στις 19 Ιουνίου 2020, οργανώθηκε συγκέντρωση-έκπληξη στο Ν10 για τα γενέθλια του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το ITV News.

 

 

ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: