Βιετνάμ: Αίρει τους περιορισμούς για την Covid-19 στις διεθνείς πτήσεις

 

Το Βιετνάμ θα άρει τους περιορισμούς την COVID-19 στις διεθνείς επιβατικές πτήσεις προς όλες τις χώρες από τις 15 Φεβρουαρίου, χωρίς κανέναν περιορισμό στον αριθμό των πτήσεων, ανέφερε την Κυριακή η κρατική εφημερίδα Tuoi Tre.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας επέβαλε αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους στην αρχή της πανδημίας για να κρατήσει μακριά τη COVID-19, με κάποια αρχική επιτυχία, αλλά έδωσε πλήγμα στον αναδυόμενο τουριστικό τομέα της, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 10 τοις εκατό του ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της (ΑΕΠ).

«Το Βιετνάμ θα άρει τους περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις από τις 15 Φεβρουαρίου. Η συχνότητα των πτήσεων θα επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν την πανδημία», φέρεται να είπε ο Ντιν Βιέτ Σον (Dinh Viet Son), αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ έχει ήδη ενημερώσει τους εταίρους του για τη νέα πολιτική και μόνο η Κίνα δεν έχει ακόμη συμφωνήσει να επαναλάβει τις εμπορικές πτήσεις με το Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ είχε ήδη αρχίσει να ανοίγει σταδιακά τις διεθνείς πτήσεις με 15 χώρες από την αρχή του τρέχοντος έτους, χαλαρώνοντας τις απαιτήσεις καραντίνας, με τους εμβολιασμένους επιβάτες να χρειάζονται πλέον μόνο τρεις ημέρες απομόνωσης.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει σχεδόν 2.5 εκατομμύρια περιπτώσεις με COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας και περίπου 39.000 θανάτους. Σχεδόν το 98% του πληθυσμού των 98 εκατομμυρίων του Βιετνάμ έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πηγή: Top Channel/ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: