Β. Νέδος στην ΕΡΤ: Η Ρωσία υποτίμησε τη δυνατότητα αντίστασης των Ουκρανών

 

«Υποτιμήθηκε η δυνατότητα αντίστασης της Ουκρανίας», δήλωσε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Βασίλης Νέδος, εκθέτοντας τα συμπεράσματά του από τις τελευταίες ημέρες. «Φαίνεται πως οι Ρώσοι είχαν πιστέψει ότι μέσα σε λίγα 24ωρα μπορεί να έχει τελειώσει αυτή η δουλειά».

 

«Είναι δεδομένο ότι υποτιμήθηκε η δυνατότητα αντίστασης του ουκρανικού στρατού και του ουκρανικού λαού. Φαίνεται ότι πρώτος αντικειμενικός σκοπός, όπως λένε και στη στρατιωτική ορολογία, ήταν η κατάληψη των αεροδρομίων και των βασικών υποδομών γύρω από το Κίεβο. Γι’ αυτό και είδαμε αυτές τις στοχευμένες επιχειρήσεις, με ειδικές δυνάμεις, με αλεξιπτωτιστές, με ελικόπτερα και με πολύ στοχευμένα χτυπήματα. Το γεγονός ότι στο πρώτο 24ωρο ακυρώθηκε αυτός ο σχεδιασμός του ρωσικού στρατού, φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες προκάλεσε εκνευρισμό.

Και το γεγονός ότι – πάντα με επιφύλαξη για αυτά που μεταδίδονται από ένα μέτωπο πολέμου – πάρα πολλές φορές που οι Ρώσοι κατάφεραν να καταλάβουν κάποια αεροδρόμια, κάποια χωριά, κάποια προάστεια, οι Ουκρανοί τα ανακατέλαβαν. Και είδαμε και τεράστια προβλήματα στην επιμελητεία, στην τροφοδοσία δηλαδή των ρωσικών δυνάμεων, των τεθωρακισμένων και των εποχούμενων τμημάτων κλπ., το οποίο δείχνει ότι οι Ρώσοι είχαν πιστέψει ότι μέσα σε λίγα 24ωρα μπορεί να έχει τελειώσει αυτή η δουλειά.

Βέβαια, να πούμε ότι ενώ η εικόνα στο βόρειο μέτωπο είναι αυτή, στο νότιο μέτωπο, δηλαδή στην επίθεση που ξεκίνησε από την Κριμαία προς την υπόλοιπη Ουκρανία, έχει προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα η ρωσική στρατιωτική μηχανή, και αυτό έχει κάποιο ενδιαφέρον».

 

ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: