Τουρκία: Βιντεοσκοπημένο μήνυμα Ερντογάν για την τουρκική οικονομία (video)

Μια ημέρα μετά το όργιο φημών για την κατάσταση της υγείας του, ο πρόεδρος Ερντογάν επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς του, διαψεύδοντας μέχρι στιγμής κάθε αρνητικό σενάριο.

Έτσι εμφανίστηκε και πάλι μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος με το οποίο ξεκίνησε η ειδική εκδήλωση με θέμα Τουρκία 2023, που διοργάνωσε ο φιλοκυβερνητικός μιντιακός όμιλος Turkuvaz Media, στον οποίο ανήκει η Σαμπάχ και το κανάλι Α-Χαμπέρ.

 

«Ενώ η παγκόσμια οικονομία ανακτά τους παλιούς της ρυθμούς, η κινητικότητα των εξαγωγών και των εισαγωγών μας αυξάνεται. Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε την Τουρκία με βάση την παραγωγή, τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την απασχόληση, χωρίς να κάνουμε τη χάρη στους μοιρολάτρες «, είπε ο τούρκος πρόεδρος. «Αν και οι διεθνείς οργανισμοί υπολογίζουν στο 9%, πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε σε διψήφια ποσοστά ανάπτυξης μέχρι το τέλος του έτους» σημείωσε.

Βέβαια το τουρκικό νόμισμα, που είχε μεγάλες απώλειες χθες λόγω των σεναρίων για την υγεία του προέδρου, ανέκαμψε κάπως σήμερα, αλλά οι προβλέψεις για την πορεία της τουρκικής οικονομίας παραμένουν αρνητικές με τους αναλυτές να θεωρούν ότι πάμε για πρόωρες εκλογές πιθανότατα το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πάντως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας έβαλε τέλος στα σενάρια με την τύχη των S-400. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν ρωτήθηκαν για την είδηση που εμφανίστηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες ότι «η Τουρκία έχει αποστείλει συστοιχίες S-400 στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ», τόνισαν ότι οι ισχυρισμοί είναι εντελώς αναληθείς.

 

 

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου/ΕΡΤ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: