Τουρκία-Φ. Αλτούν: Το θέμα της τρομοκρατίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι μη διαπραγματεύσιμο

Ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν  απάντησε στις ερωτήσεις της σουηδικής εφημερίδας Dagens Nyheter σχετικά με την αίτηση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία έχει ισχυρές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με τη Σουηδία, ο Αλτούν σημείωσε ότι οι επίσημες σχέσεις των δύο χωρών χρονολογούνται από τις αρχές του 17ου αιώνα. Δηλώνοντας επίσης ότι ο τουρκικός λαός έχει σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για τη Σουηδία, ο Αλτούν είπε:

«Ειδικά η προστασία των τρομοκρατικών οργανώσεων υπό το πρόσχημα της «ελευθερίας της έκφρασης» και του «πολιτικού ασύλου» ή το ποιος σκότωσε 251 αθώους ανθρώπους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ρίχνει μια σκιά στην ειλικρίνεια της Σουηδίας.

 Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε στον τουρκικό λαό πώς το γιατί θα είμαστε σε μια στρατιωτική συμμαχία με μια χώρα που παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο στην Τρομοκρατική Οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO).

Υπογράμμισε  παράλληλα  ότι οι Τούρκοι πολίτες περιμένουν “πράξεις, όχι λόγια”, όταν πρόκειται για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας, ο Αλτούν είπε:

Η Σουηδία πρέπει να κάνει μια συγκεκριμένη και μόνιμη αλλαγή πολιτικής για την τρομοκρατία. Έκδοση τρομοκρατών στην Τουρκία και απαγόρευση της λειτουργίας τρομοκρατικών οργανώσεων στο έδαφός της.

Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου/ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: