Συναγερμός στον ΠΟΥ για την επιδημία ιλαράς που σαρώνει το Αφγανιστάν

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ύστερα από εξαιρετικό ανησυχητικό ξέσπασμα ιλαράς στο Αφγανιστάν, που έχει μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έχουν αρρωστήσει, ενώ επισήμως έχουν χάσει την ζωή τους 90 άνθρωποι.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις, χωρίς την λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό της μολυσματικής νόσου, ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία. Το ξέσπασμα της Ιλαράς είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό λόγω της οξείας έλλειψης τροφίμων στη χώρα και αποτελεί θανατική καταδίκη για τα υποσιτισμένα παιδιά.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ, περισσότερα από 24.000 κρούσματα ιλαράς έχουν διαγνωστεί επισήμως, εκ των οποίων σχεδόν τα 2.400 επιβεβαιώθηκαν με εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Για εβδομάδες, ο ΠΟΥ προειδοποιεί για μια «ανθρωπιστική καταστροφή» στο Αφγανιστάν, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται από το εξωτερικό, ακόμη και πριν την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

 

Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης Στρασβούργο/ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: