Στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Φιλιππίνων εν μέσω εδαφικών εντάσεων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

 

Οι Φιλιππίνες και οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 28/3 κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας εν μέσω νέων εντάσεων σχετικά με την αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Τα γυμνάσια, με την κωδική ονομασία “Balikatan” (“Shoulder to Shoulder”), θα πραγματοποιηθούν για 12 ημέρες σε διάφορες τοποθεσίες των, Φιλιππίνων συμπεριλαμβανομένης της πρώην ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στο Subic.

«Το Balikatan 2022″ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία εκπαίδευσης και στοχεύει στη βελτίωση των δυνατοτήτων ασφάλειας και άμυνας και της ετοιμότητάς μας να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε κρίση», δήλωσε ο Υποστράτηγος Jay Bargeron, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης των ΗΠΑ και διοικητής της τρίτης αμερικανικής πεζοναυτικής μονάδας.

Συνολικά 5.100 στρατιώτες των ΗΠΑ και 3.800 Φιλιππινέζοι στρατιώτες συμμετέχουν στα γυμνάσια.

Μια μέρα πριν την έναρξη των γυμνασίων, η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ανέφερε ότι ένα πλοίο της κινεζικής ακτοφυλακής έκανε έναν παράνομο ελιγμό, που τον έφερε στη σύγκρουση με ένα φιλιππινέζικο πλοίο κοντά στο Scarborough Shoal, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στις 2 Μαρτίου.

«Το περιστατικό ήταν η τέταρτη περίπτωση ελιγμών από κοντινή απόσταση από κινεζικά πλοία στην περιοχή από το 2021», σύμφωνα με την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων.

 

 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου,ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: