Σε κλοιό διαδηλωτών το κτίριο της αποκαλούμενης Βουλής των κατεχομένων ενάντια στην ακρίβεια και το πρωτόκολλο συνεργασίας Τουρκίας-ψευδοκράτους

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε το κτίριο της αποκαλούμενης Βουλής του ψευδοκράτους το πρωί της Δευτέρας, όπου εκπρόσωποι συνδικάτων έδωσαν το παρόν, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις τιμές της βενζίνης στα κατεχόμενα, όσο και για το πρωτόκολλο συνεργασίας και δημοσιονομικής πειθαρχίας που υπέγραψε πρόσφατα το κατοχικό καθεστώς με την Τουρκία.

Με σύνθημα, “Ούτε λεφτά, ούτε βενζίνη”, (Para Yok, Benzin Yok), τα συνδικάτα διαμαρτυρήθηκαν για την ακρίβεια, αλλά και το υπό διαμόρφωση καθεστώς στα κατεχόμενα, ενώ σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Yeni Duzen, δεκάδες οδηγοί άφησαν στη μέση του δρόμου τα αυτοκίνητά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Εικόνες μετέδωσε και η εφημερίδα Kibris postasi. Οι διαδηλωτές διάβασαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ κανείς από την ψευδο-βουλή δεν το παρέλαβε.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αρχηγός του ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος Τουφάν Ερχουμάν, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να καταστεί αυταρχική εις βάρος της κοινωνίας.

Aνταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη/ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: