Ρωσικό ΥΠΕΞ κατά Γερμανίας: Απαράδεκτα τα «αντιρωσικά σενάρια» του ΝΑΤΟ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επέκρινε τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ σχετικά με τη χρήση πυρηνοκών όπλων κατά της Ρωσίας. «Το κατάλαβε και η επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας ο οποίος την παραμονή έκανε κάποιες απολύτως απαράδεκτες δηλώσεις για τον περιορισμό της Ρωσίας και ταυτόχρονα τη δυνατότητα χρήσης, ή χρήσης, ή χρήση πυρηνικών όπλων».

Στις 21 Οκτωβρίου, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, ρωτήθηκε για τα σενάρια του ΝΑΤΟ τα οποία κάνουν λόγο για περιορισμό της Ρωσίας στις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης πυρηνικών όπλων για αυτό τον σκοπό.

Απαντώντας στην δήλωση αυτή, τόνισε την ανάγκη «να καταστεί πολύ σαφές στη Μόσχα ότι οι δυτικές χώρες είναι επίσης έτοιμες να χρησιμοποιήσουν τέτοια μέσα». Μετά από αυτό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον Γερμανό Ακόλουθο Άμυνας όπυ και του παρέδοσε νότα διαμαρτυρίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργόυ ως φαντασιώσεις που ως στόχο τους έχουν να ικανοποιήσουν τους οπαδούς.

Η Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε πως τόσο ο Λαβρόφ όσο και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού απάντησαν εύστοχα, έχοντας στοιχεία στα χέρια τους, ωστόσο από την απάντηση τους δεν απουσίασε το συναίσθημα.
Παράλλήλα, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, «είναι δυνατόν να εκτιμήσουμε με διαφορετικούς τρόπους του λόγους για τους οποίους ακούμε τέτοιες δηλώσεις από αρκετούς πολιτικούς, ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Αυτό αποτελεί ίσως, μια νέα σχολή σκέψης, γιατί νωρίτερα δεν επέτρεπαν τέτοιες δηλώσεις στον εαυτό τους, καθώς πρόσεχαν να διατηρήσουν τη μνήμη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τον ρόλο της Γερμανίας σε αυτά τα γεγονότα. Η Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε ότι τα νέα στελέχη του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου μπορεί να μην γνωρίζουν την ιστορία των οικογενειών τους, τι είναι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ποια είναι η χρήση των πυρηνικών όπλων στην πράξη, για το λογό αυτό λειτουργούν αρκετά« αυθαίρετα».

 

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας/ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: