Ρωσικό αντιτορπιλικό «έσωσε» φορτηγό πλοίο από πειρατές στον Ατλαντικό

‘Ανδρες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού του Βόρειου Στόλου, διέσωσαν φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, από πειρατές στον Κόλπο της Γουινέας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, στη θέα του ρωσικού πολεμικού ελικοπτέρου, οι πειρατές εγκατέλειψαν την απόπειρας πειρατείας και κατευθύνθηκαν προς την ακτή ολοταχώς με το ταχύπλοο τους. Το ελικόπτερο πέταξε πάνω από το φορτηγό πλοίο και μια αντιτρομοκρατική ομάδα προσγειώθηκε στο πλοίο. Άμεσα ελευθέρωσε το πλήρωμα, ενώ παράλληλα έκανε και ενδελεχή έρευνα στο πλοίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, το πλήρωμα του αντιτορπιλικού πλοίου «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ» εμπόδισε τους πειρατές να καταλάβουν πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας στον Ατλαντικό Ωκεανό.
«Το πλήρωμα έλαβε σήμα κινδύνου από το πλοίο φορτηγό πλοίο «Lucia» με σημαία Παναμά την στιγμή που έπλεε από το Τόγκο στο Καμερούν περίπου στις 13.00», σύμφωνα με την αναφορά που έκανε λόγο για απόπειρα πειρατείας στυο εμπορικό πλοίο από άγνωστους ενόπλους οι οποίοι έπβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος.

Το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ύστερα από τις οδηγίες που έλαβε, κατέφυγε στο μηχανοστάσιο.

«Ελικόπτερο Ka-27PS μαζί με μονάδα του Σώματος των Πεζοναυτών απογειώθηκε από το ρωσικό αντιτορπιλικό και άμεσα κατευθύνθηκε προς την περιοχή του συμβάντος».

 

Ανταπόκριση:Αχιλλέας Πατσούκας/ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: