Ρωσία: Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνατότητες έχουν μειωθεί σοβαρά

 

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας έχουν σοβαρά μειωθεί και επανέλαβε ότι οι κύριοι στόχοι της πρώτης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτεύχθηκαν.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, μιλώντας σε αξιωματούχους στη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία θα απαντήσει καταλλήλως, αν το ΝΑΤΟ προμηθεύσει στην Ουκρανία αεροπλάνα και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι ηγούνται μιας μαζικής επιχείρησης που διεξάγεται σε καθημερινή βάση στον κυβερνοχώρο με στόχο ρωσικούς κρατικούς θεσμούς και υπογράμμισε ότι θα βρει αυτούς που ευθύνονται για την «κυβερνοεπίθεση».

«Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβερνοεπίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον της Ρωσίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους υποκινητές και τους δράστες της», αναφέρει το υπουργείο σε δήλωση που εξέδωσε. «Οι πηγές των επιθέσεων θα εντοπισθούν και οι δράστες θα λογοδοτήσουν αναπόφευκτα για τις πράξεις τους σύμφωνα με το νόμο», προσθέτει.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: