Ρωσία: Η Ευρώπη θα αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο μετά το εμπάργκο από τρίτες χώρες-Κυρώσεις στον Ιάπωνα πρωθυπουργό και άλλους 62 αξιωματούχους

Η Ευρώπη θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο μέσω τρίτων χωρών όταν θα εφαρμόσει το εμπάργκο δήλωσε ο Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, πρώτος αντιπροέδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Άνω Βουλής.

Την δήλωση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ  ενώ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Προτείνεται η απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου από την Ευρώπη, με πλήρη απαγόρευση εισαγωγής δια θαλάσσης και μέσω αγωγών διυλισμένου και αργού πετρελαίου. Αυτό θα γίνει με τρόπο σταδιακό, εντός έξι μηνών για το αργό πετρέλαιο και μέχρι το τέλος του έτους για τα διυλισμένα προϊόντα.

Από την πλευρά της η Μόσχα προχώρησε σήμερα στην επιβολή κυρώσεων για “απαράδεκτη ρητορική” εναντίον της, σε βάρος 63 Ιαπώνων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και καθηγητών.

Ανάμεσα του είναι και τα ονόματα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, του υπουργού Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι και του υπουργού Αμυνας Νομπούο Κίσι.

Οι κυρώσεις προβλέπουν την επ’ αόριστον απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία των συγκεκριμένων προσώπων, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , Reuters, AFP,ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: