Ρωσία: Αναχαίτιση αμερικανικών βομβαρδιστικών από ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα (video)

 

 Δύο ρωσικά μαχητικά SU-30 συνόδευσαν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πάνω από τη Μαυρή Θάλασσα, καθώς πετούσαν με κατεύθυνση προς τα ρωσικά σύνορα, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί πιλότοι να αλλάξουν πορεία.

Σύμφωνα με  το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας “τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν στόχους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 19 Οκτωβρίου, καθώς πλησίαζαν τα σύνορα της Ρωσίας.

Για τον εντοπισμό των αεροπορικών στόχων και την αποφυγή παραβίασης των κρατικών συνόρων της Ρωσίας στο FIR της, απογειώθηκαν δύο Su-30 από τις δυνάμεις της ναυτικής αεροπορίας και της αεροπορικής άμυνας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών εντόπισαν δυο υπερηχητικά βομβαρδιστικά B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα οποία συνοδεύονταν από δυο αεροσκάφη  εναέριου εφοδιασμού KC-135 και τα συνόδευσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Δύο ρωσικά μαχητικά Sy-30 συνόδευσαν δύο  αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς πετούσαν με κατεύθυνση προς τα ρωσικά σύνορα, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί πιλότοι να αλλάξουν πορεία.

Σύμφωνα με  το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας “τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν στόχους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 19 Οκτωβρίου, καθώς πλησίαζαν  τα σύνορα της Ρωσίας. Για τον εντοπισμό των αεροπορικών στόχων και την αποφυγή παραβίασης των κρατικών συνόρων της Ρωσίας στο FIR της, απογειώθηκαν δύο Su-30 από τις δυνάμεις της ναυτικής αεροπορίας και της αεροπορικής άμυνας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών εντόπισαν δυο υπερηχητικά βομβαρδιστικά B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα οποία συνοδεύονταν από δυο αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού KC-135 και τα συνόδευσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Μετά την απομάκρυνση των αμερικάνικων μαχητικών αεροσκαφών από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, τα SU-30 επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της βάσης τους”.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση “δεν επιτρέπονται παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσίας”, ενώ διευκρινίζεται πως η πτήση ρωσικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για την ορθή χρήση του εναέριου χώρου”.

 

Μόσχα  Ανταπόκριση: Αχχιλέας Πατσούκας/ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: