Ουκρανία: Έξι εκατομμύρια παιδιά απειλούνται από τις επιθέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία

 

Οι επιθέσεις σε νοσοκομεία και σχολεία στην Ουκρανία απειλούν άμεσα περίπου έξι εκατομμύρια παιδιά, προειδοποίησε τη Δευτέρα η ανθρωπιστική οργάνωση Save the Children, σύμφωνα με το DPA.

Περίπου ένα στα πέντε παιδιά της Ουκρανίας έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του για να ξεφύγει από τον πόλεμο, και όσοι έχουν μείνει στη ζώνη των συγκρούσεων αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων, πόσιμου νερού και υγειονομικής περίθαλψης εν μέσω συνεχών φόβου για τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, 489 σχολεία και 43 νοσοκομεία στην Ουκρανία έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής, ανέφερε η οργάνωση.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά, όχι ένα μέρος φόβου, τραυματισμού και θανάτου», δήλωσε ο Pete Walsh, περιφερειακός διευθυντής της Save the Children Ουκρανίας.

Τουλάχιστον 59 παιδιά έχουν ήδη σκοτωθεί στη χώρα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), με τον Τύπο να αναφέρει ότι ο πραγματικός αριθμός τους μπορεί να είναι εκατοντάδες.

«Οι κανόνες του πολέμου είναι πολύ σαφείς», είπε ο Πιτ Γουόλς. «Τα παιδιά δεν είναι στόχος, ούτε τα νοσοκομεία ή τα σχολεία. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά της Ουκρανίας με κάθε κόστος. Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν πριν τελειώσει αυτός ο πόλεμος;» πρόσθεσε.

 

 

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου/ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: