ΟΗΕ: Τουλάχιστον 41 δισεκατομμύρια δολάρια χρειάζονται το 2022 για να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι στον κόσμο

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), θα χρειαστούν τουλάχιστον 41 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο για να βοηθήσουν 183 εκατομμύρια από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στον κόσμο, που πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού, τις συγκρούσεις και την κλιματική αλλαγή.

Το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2022, θα χρειαστεί κάποια μορφή έκτακτης βοήθειας για περίπου 274 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτό θα είναι ένα άλμα 17% σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με το OHA.

Ποτέ πριν δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέα Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς.

Η ετήσια έκθεση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι η απαραίτητη βοήθεια χρειάζεται λόγω κλιματικών αλλαγών, ενώ  η Αιθιοπία, η Μιανμάρ και το Αφγανιστάν, χρειάζονται επείγουσα βοήθεια ως οι πιο απειλούμενες χώρες. ΟΗΕ πρέπει να διασφαλίσει βοήθεια για 22 εκατομμύρια Αφγανούς  ύψους 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βοήθεια θα χρειαστεί και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία θα εισέλθει στον τρίτο χρόνο στις αρχές του 2022. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον COVID-19 βάση επίσημων στοιχείων.

Η πανδημία, είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο στην καταπολέμηση ασθενειών όπως το AIDS, η ελονοσία και η φυματίωση. Φέτος, 23 εκατομμύρια παιδιά δεν μπόρεσαν να λάβουν βασικά εμβόλια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

 

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς/ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: