Οι ΗΠΑ ανέκτησαν το F-35 που συνετρίβη στη Μεσόγειο

Οι Αμερικανοί κατάφεραν  να ανακτήσουν τα συντρίμμια του «αόρατου» αεροσκάφους F-35, που συνετρίβη στη Μεσόγειο, τον περασμένο μήνα κατά την απογείωση από το αεροπλανοφόρο, HMS Queen Elizabeth of the Sea, σε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση διάσωσης με τον βρετανικό και τον ιταλικό στρατό. Την ίδια ώρα, ένας ναύτης που επέβαινε στο πλοίο που δημοσίευσε στον διαδικτυακό χώρο τις εικόνες από τη στιγμή του δυστυχήματος, συνελήφθη, ενημερώνει το Sky News.

Η ανάκτηση του αεροσκάφους ύψους 117 εκατομμυρίων ευρώ, προήλθε ως αποτέλεσμα μιας άκρως απόρρητης επιχείρησης διάσωσης 7 ημερών, στην οποία συμμετείχαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αεροπλάνο, έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε σε βάθος περίπου 1.600 μέτρων αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροπλανοφόρο. Ο πιλότος κατάφερε να σωθεί ενεργοποιώντας εγκαίρως τον καταπέλτη, περισυνελλέγει από το νερό και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο πλοίο.

Ήταν ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο αφού οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν αρχικά την ανησυχία τους για την πιθανή ανάκτηση του αεροσκάφους από τη Ρωσία και, σιωπηρά, για τον κίνδυνο να αποκτήσει η Μόσχα πληροφορίες σχετικές με τις μυστικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτού του αεροσκάφους (ραντάρ, ηλεκτρονικά συστήματα, υλικά που δυσκολεύουν την εντοπισμός στο ραντάρ κ.λπ.)

 

 

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου/ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: