Μεταναστευτική κρίση σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας: Ο Πούτιν χαρακτήρισε τη στάση της ΕΕ αντίθετη με τις αξίες του ανθρωπισμού

Η στάση της Πολωνίας απέναντι στους πρόσφυγες στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν ταιριάζει με τις αξίες του ανθρωπισμού που διακηρύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευρωπαίοι εταίροι υπενθυμίζουν διαρκώς ότι τα ανθρωπιστικά ζητήματα πρέπει να βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή». «Όμως, όταν στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, Πολωνοί συνοριοφύλακες και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων χτυπούν  τους πιθανούς μετανάστες, πυροβολώντας πάνω από τα κεφάλια τους με στρατιωτικά όπλα, σειρήνες ανάβουν τη νύχτα και φώτα στους τόπους όπου βρίσκονται, ( …) Κατά κάποιο τρόπο αυτό δεν είναι πολύ συντονισμένο με τις ιδέες του ουμανισμού, οι οποίες υποτίθεται ότι αποτελούν τη βάση ολόκληρης της πολιτικής των δυτικών γειτόνων μας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξή του στο Russia 24.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπενθύμισε ότι στον καταυλισμό υπάρχουν έγκυες γυναίκες και παιδιά. «Υπάρχουν ζητήματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Τα παιδιά είναι μικρά. Για να είμαι ειλικρινής, όταν κοιτάζω, λυπάμαι πρώτα από όλα τα παιδιά. Λοιπόν, κοιτάξτε, υπάρχουν και χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Σημείωσε ότι πολλοί από τους πρόσφυγες είναι «αρκετά ευκατάστατοι» άνθρωποι, αλλά τους τελειώνουν τα κεφάλαια. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι αλυσίδες για τη μεταφορά των μεταναστών στην ΕΕ θα οργανωθούν από όσους βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη. «Ο βασικός κρίκος βρίσκεται στις χώρες της ΕΕ. Οργανώνουν όλες αυτές τις αλυσίδες. Αφήστε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ειδικές υπηρεσίες να δουλέψουν πάνω τους σε περίπτωση που κάνουν κάποια παράβαση», συμπλήρωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

 

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας/ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: