Κατακραυγή για χρυσό Ολυμπιονίκη που κακοποιούσε άλογο

 

Η Βρετανική Αρχή Ιππασίας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι θέτει σε προσωρινή αναστολή της άδειας εκπαίδευσης του Νεοζηλανδού Ολυμπιονίκη στην ιππασία, Sir Mark Todd, μετά από ένα βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο που δείχνει χρυσό ολυμπιονίκη να χτυπά ένα άλογο με ένα κλαδί.

Στο βίντεο, ο Todd φαίνεται να είναι εκπαιδευτής σε μάθημα για άλογα cross-country. Στη συνέχεια του βίντεο ένας εκ των αναβατών προσπαθεί να πείσει το άλογό του να μπει μέσα στο νερό χωρίς επιτυχία. Στο σημείο εκείνο εμφανίζεται ο εκπαιδευτής κρατώντας ένα κλαδί χτυπώντας βάναυσα το ζώο.

Σύμφωνα με τον Guardian o εκπαιδευτής παραδέχτηκε ότι το άτομο που εμπλέκεται στο βίντεο ήταν αυτός, ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειές του και συμφώνησε στην επιβολή προσωρινής αναστολής. Την Κυριακή η BHA (Βρετανική Αρχή Ιππασίας) καταδίκασε το βίντεο και επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το περιστατικό.

«Η BHA θα παράσχει περαιτέρω ενημερώσεις όπως είναι απαραίτητο σε εύθετο χρόνο, αν και δεν θα μπορεί να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της ίδιας της έρευνας μέχρι να ολοκληρωθεί. Η ενδιάμεση αναστολή έχει εγκριθεί με βάση ότι μπορεί να επανεξεταστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, εάν είναι απαραίτητο, κατόπιν αιτήματος ενός από τα μέρη.»

Πηγή: ΕΡΤ / The Guardian

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: