Καλιφόρνια: Στα ψάρια θα κατατάσσονται οι μέλισσες ως προστατευόμενο είδος με απόφαση δικαστηρίου

Προκειμένου να προστατεύονται ως είδη υπό εξαφάνιση οι μέλισσες με απόφαση των δικαστών της Καλιφόρνια μπορούν πλέον να ταξινομηθούν και ως ψάρια.

Η απόφαση προήλθε ως αποτέλεσμα αγωγής που υποβλήθηκε από διάφορες ομάδες αγροτών επειδή οι αρχές ήθελαν να καταγράψουν τέσσερα είδη μελισσών στον Νόμο για την Προστασία Απειλούμενων Ειδών της Καλιφόρνια (CESA).

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι μέλισσες που απειλούνται με εξαφάνιση πρέπει να συμπεριληφθούν στο CESA, αλλά στην κατηγορία «ψάρια», επειδή αυτή η κατηγορία ορίζει όλα τα ασπόνδυλα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο ορισμός του «ψαριού» δεν μπορεί να περιοριστεί στην υδρόβια πανίδα, αλλά και στα ασπόνδυλα της ξηράς, όπως οι μέλισσες, σύμφωνα με την CESA, τα «απειλούμενα είδη» περιλαμβάνουν πτηνά, θηλαστικά, ψάρια, αμφίβια, ερπετά ή φυτά.

Το σκεπτικό της απόφασης έχει ως εξής:

«Αν και ο όρος ψάρι στην καθομιλουμένη αναφέρεται σε υδρόβια είδη», είπαν οι δικαστές, η νομοθετική ορολογία σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί επεκτείνοντας τον ορισμό ώστε να συμπεριλάβει τις μέλισσες.

Επίσης αιτιολόγησαν την συγκεκριμένη απόφαση ότι και οι βάτραχοι προστατεύονται και στο τμήμα «ψάρια», λόγω της συμπερίληψης αμφίβιων. Υποστήριξαν επίσης ότι τα γήινα ασπόνδυλα προστατεύονταν στο παρελθόν υπό το καθεστώς των «ψαριών», όπως το 1980, όταν προστατεύονταν το σαλιγκάρι Trinity bristle .

Έτσι, η κατηγορία των «ψαριών» περιλαμβάνει τα άγρια ​​ψάρια, τα μαλάκια, τα καρκινοειδή, τα ασπόνδυλα και τα αμφίβια. Αυτός ο ευρύς ορισμός επιτρέπει στην πολιτεία να προστατεύει πολλά είδη, όπως οι γαρίδες γλυκού νερού της Καλιφόρνια, που βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης λόγω της υπέρμετρης κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου/ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: