ΗΠΑ: Πένθιμες καμπάνες για τα θύματα της covid – Πλησιάζουν το 1 εκατ. οι θάνατοι από την πανδημία

Πένθιμα χίλιες φορές ήχησαν οι καμπάνες του εθνικού καθεδρικού ναού της αμερικανικής πρωτεύουσας  χθες Δευτέρα 9/5, σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα της COVID, καθώς οι ΗΠΑ οδεύουν να ξεπεράσουν, αν δεν ξεπέρασαν ήδη, το τραγικό ορόσημο του ενός εκατομμυρίου θανάτων εξαιτίας της πανδημίας.

Η καμπάνα του καθεδρικού ναού άρχισε να ηχεί περί τις 18:00 (ώρα Ουάσινγκτον· 01:00 ώρα Ελλάδας). Κάθε χτύπος αντιπροσώπευε 1.000 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά επισήμως τους περισσότερους νεκρούς στον πλανήτη λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, μπροστά από τη Βραζιλία, την Ινδία ή τη Ρωσία. Χθες Δευτέρα, οι θάνατοι ήταν πάνω από 995.000, τουλάχιστον σύμφωνα με τους αριθμούς που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως το ορόσημο όδευε να ξεπεραστεί ή ξεπεράστηκε ήδη.

Ο πένθιμος ήχος της καμπάνας είχε ακουστεί κι όταν οι ΗΠΑ ξεπέρασαν προηγούμενα τραγικά ορόσημα, για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν η χώρα θρηνούσε πλέον 200.000 νεκρούς.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν εδώ και αρκετές εβδομάδες άνοδο των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, μετά την άρση της υποχρέωσης να χρησιμοποιούνται μάσκες, κάτι που πλέον απλά συστήνεται στους κλειστούς χώρους για τους περισσότερους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP,ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: