ΗΠΑ: Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατά του πρώην κυβερνήτη της Ν. Υόρκης

 

Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Όλμπανι εναντίον του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το καλοκαίρι μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

Πρώην εργαζόμενη στο γραφείο του κατηγορεί τον Κουόμο ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2020 τη θώπευσε κάτω από τη μπλούζα της στην οικία του στο Όλμπανι, πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο Κουόμο έχει αρνηθεί ότι έχει πράξει κάτι ανάρμοστο, αν και δήλωσε ότι δέχεται «πλήρως την ευθύνη» για τις κακόγουστες, όπως τις αποκάλεσε ο ίδιος, απόπειρες να δείξει την τρυφερότητά του ή να κάνει χιούμορ.

Το δικαστήριο του Όλμπανι θα καλέσει σε απολογία τον 63χρονο Κουόμο στις 17 Νοεμβρίου.

Ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παραιτήθηκε από τη θέση του στις 11 Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του πορίσματος έρευνας, σύμφωνα με το οποίο έχει παρενοχλήσει ή επιτεθεί σεξουαλικά σε 11 γυναίκες, περιλαμβανομένων νυν και πρώην κυβερνητικών υπαλλήλων, ενώ «εκδικήθηκε» και μία γυναίκα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς είχε δηλώσει τότε ότι ανεξάρτητη έρευνα που διήρκησε πέντε μήνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του Κουόμο παραβίασε πολλούς πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους. Το γραφείο της δεν άσκησε δίωξη εναντίον του, αλλά τοπικοί εισαγγελείς από κομητείες, περιλαμβανομένου του Όλμπανι, ζήτησαν στοιχεία για ανεξάρτητη έρευνα.

Όπως και ο πατέρας του, ο Μάριο Κουόμο, ο Άντριου Κουόμο εξελέγη τρεις φορές κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: