Ινδία: Κύμα θλίψης στη χώρα για τον θάνατο της τίγρης “Σούπερ-μητέρας”

Η πιο διάσημη τίγρη της Ινδίας, με το παρατσούκλι «Σούπερ-μητέρα» αφού γέννησε 29 μικρά στη ζωή της, πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκαλώντας κύμα θλίψης στους πολίτες της χώρας.

Η τίγρη πέθανε το βράδυ του Σαββάτου λόγω της προχωρημένης ηλικίας της στο Pench Tiger Reserve στην κεντρική Ινδία, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής του πάρκου, Ashok Kumar Mishra.  Το αιλουροειδές ήταν άνω των 16 ετών.

Ήταν επίσης γνωστή ως “Collarwali” στα Χίντι, καθώς ήταν το πρώτο αιλουροειδές  σε αυτήν του πάρκου που έλαβε κολάρο με μικροτσίπ το 2008.

Είναι σπάνιο μια τίγρη να γεννήσει 29 μικρά, εκ των οποίων πέντε σε μία μόνο εγκυμοσύνη, και να μεγαλώσει 25 από αυτούς μέχρι την ενηλικίωση τους, είπε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

Μετά τον θάνατο της, ο ινδικός Τύπος παρουσίασε εικόνες πολλών ντόπιων που έγιναν μάρτυρες της καύσης της τίγρης, που πραγματοποιήθηκε σε μια τελετή που τηρούσε όλες τις  ινδουιστικές τελετουργίες. Μερικοί από τους συμμετέχοντες φορούσαν γιρλάντες με λουλούδια, άλλοι κρατούσαν τα χέρια τους μαζί ενωμένα για  προσευχή.

Οι ειδικοί στην άγρια ​​ζωή λένε ότι η τίγρη “Collarwali,,  έπαιξε βασικό ρόλο στη διατήρηση του πληθυσμού των τίγρεων στο φυσικό καταφύγιο, ο οποίος σήμερα αριθμεί περισσότερους από 130.

Η Ινδία φιλοξενεί περίπου το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού τίγρεων και τα προγράμματα διατήρησης της είναι επιτυχημένα. Μετά από την απογραφή του 2018, ο αριθμός των τίγρεων σε αυτή τη χώρα ήταν 2.967.

 

 

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου/ertnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: